• Eva Vázquez

  • Sueño IV
  • Tinta i gouache sobre paper
    50 x 70 cm
  • 500€

Vaig néixer a Barcelona, ciutat on resideixo i treballo en l'actualitat. La meva mare és filipina i el meu pare català. Vaig créixer envoltada de les maquetes de aeromodelisme del meu pare, les escultures de la meva mare, i els brodats i creacions de punt de ganxo de les meves àvies. Vaig començar a dibuixar, a pintar i a jugar amb teles i fils quan era molt petita.Een acabar l'escola, vaig decidir estudiar Belles arts a la Universitat de Barcelona. Mentre vaig assistir al taller del meu oncle, l'escultor Roberto Abraham, qui em va introduir en el treball amb ferro i soldadura. He estudiat també la carrera de Filosofia en la UB, ja que considero que Art i Filosofia són inseparables.

La temàtica de les meves obres està centrada en la Naturalesa, en els processos vitals, l'ésser humà com a animal que viu tractant d'ignorar la naturalesa a la qual pertany, la vida com a teixit, les relacions, etc. Els materials i tècniques amb els quals treball són normalment els que porto utilitzant des de petita i que per la meva estan carregats de contingut conceptual : dibuix, brodat,costura, pintura, ganxet, etc.
Extrec la inspiració de la introspecció, de l'observació de la vida quotidiana a la ciutat, de la immersió en la naturalesa i dels viatges. Durant un viatge per Índia, vaig quedar fascinada per la bellesa dels brodats i els teixits d'aquest país. Al meu retorn i per millorar les tècniques de brodat que em va ensenyar la meva àvia, em vaig marxar a Londres per estudiar en la Central St.Martin´s un curs de Hand embroidery que em va introduir en l'aplicació de tècniques tradicionals de brodat a la creació contemporània. Des de llavors el brodat forma part essencial del meu treball, barrejant-se amb les altres tècniques que utilitzo.

info artista

+ obra original de Eva Vázquez
images images