• Berta Fortet

  • Sweet dreams, bad dreams. Nightmare #01
  • Tècnica mixta sobre radiografía.
    Capsa de llum. 30 x 40 cm

     

  • 200€

Sempre he dibuixat. A l’escola i a la universitat, deixava els apunts plens de gargots i dibuixos. Semblava una alumna atenta i exemplar, però en realitat estava despistada i absent. Més tard, treballant de veterinària, compaginava la feina amb l’art. I així he continuat fins ara, pintant. No ho puc evitar.

M’interessa crear personatges carregats d’històries, que transmetin emocions. Retratar-los des d’una mirada personal i psicològica, i que quedin a mig camí entre una pintura i una fotografia. En la seva majoria són personatges pensatius, tristos, nostàlgics...a través d’ells expresso les meves pròpies pors i angoixes. Exterioritzo amb la pintura allò que no se expressar amb les paraules. M’allibero d’aquesta manera dels sentiments que m’oprimeixen.

Utilitzo pintura a l’oli, normalment sobre tela, però m’agrada investigar amb altres materials com la radiografia. Les radiografies em permeten crear una atmosfera dura on les imatges que hi pinto pretenen ser tendres i innocents. L’efecte translúcid de la radiografia amb la llum m’ajuda a crear aquesta doble lectura. Pretenc que les imatges siguin ambigües, que transmetin emocions però que siguin prou obertes per a que l’espectador les re-interpreti a partir de la seva pròpia experiència.

info artista

+ obra original de Berta Fortet
images